Kjemisk peel - hva er det?På Clinic Elvira jobber vi med Elixir Cosmeceuticals for kjemisk peeling behandlinger. Vi bruker forskjellige styrker av kjemisk peeling til å behandle ulike hudtilstander som rynker, arr, grove porer og solskade, inkludert hormonell pigmentering, fregner og aldersflekker. Men hva er en kjemisk peeling?

Behandlingen går ut på å fjerne øverste døde hudlaget for å fremme vekst av ny hud. Døde hudcellene bli esfoliert med peelingen. Når syrene får virke i hudens øverste lag, stimuleres hudens egen kollagenproduksjon, og hudoverflaten blir ny, fast og stram.

Vi har to forskjellige typer som vi bruker fra Elixir Cosmeceuticals - Mandelsyre og Glykolsyre.

Mandelsyre er en mildere fruktsyre og virker mindre prenetrerende og irriterende og egner seg for de fleste hudtyper inkludert sensitiv og rosacea hud. Den virker antibakteriell og penetrer pore-linningen og har en lipofil effekt (tekker til seg fettstoffer). Den er derfor veldig bra på acne og hudormer, post-inflammatorisk pigmentering, pigmentflekker og mørkere hudtoner. Den egner seg også for aldrende hud på fine linje og solskader.

Glykolsyre er en alfa-hydroxysyrer (AHA) en fellesbetegnelse på en stor gruppe av fruktsyrer som bruker til hudforbedring. AHA molekylene finnes narutlig i flere frukter og kalles derfor fruktsyrer. Eksempler er glykolsyre (sukkerroer), lactic acid (melk) og citric acid (sitrusfrukt). Glykosyre er den mest effektive av alle fruktsyrene.

Fruktsyrer virker i det øverste cellelaget i huden. De svekker bindingene mellom hudcellene i overhuden og gir en lett peeling as huden. Dette fjerner det øverste hornlaget og gir en glattere, renere, strammere og mer glinsende hud. Glykosyre jevner også ut pigment i huden, og i høyere konsentrasjoner kan avblekt brune flekker. De med solpåvirket hud har generelt svært god effekt av fruktsyrer.

Vi anbefaler alle våre kunder å ha hudskanning før den første behandlingen, slik at de kan se forbedringsfremgangen i huden.

Hudskanning er altid gratis hos oss!
Artikkelbilde - Kjemisk peel - hva er det?

Flere nyheter